изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-03-23 @ 01:28 EET
ГЪРЦИЯ СПРЯ ТУРСКИ ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЯДКИ ЗАРАДИ ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА    
Земеделие Гръцките санитарни власти са иззели от търговската мрежа 400 тона плодове, зеленчуци и ядки, внесени от Турция, които съдържат опасни вещества. Проверяват се всички магазини и открити пазари, предимно в северната област Еврос, която е близо до Турция и вносът на растителни храни е главно оттам, съобщи БНР.  
 
прочети повече (158 думи)
ДЕПУТАТИ ИСКАТ ОТЧЕТ ЗА 77 МЛН. ЛВ. КРЕДИТИ ЗА ФУРАЖИ    
Земеделие Каква е съдбата на предоставените през 2008-2012 г. нисколихвени кредити от Държавен фонд "Земеделие" за закупуване на фуражи – такъв въпрос към земеделския министър Румен Порожанов са отправили депутатите Георги Стоилов и Кристина Сидорова.
 
прочети повече (280 думи)
СИЛЕН ИЗНОС НА БЪЛГАРСКО ЗЪРНО ОТ ВАРНА И БАЛЧИК    
ЗемеделиеПълни камиони със зърно сноват из областите Добрич и Варна, на път към пристанищата в Балчик и морската столица. На двата порта непрекъснато се товарят кораби с пшеница и царевица. В момента е пикът на износа на българско зърно, обясняват търговци. Причината е в това, че търговците трябва да изпълнят сключените през 2017 г. договори за износ, чиито крайни срокове изтичат в края на март и до средата на април.
 
прочети повече (135 думи)
ЕК ОБРЪЩА СЕРИОЗЕН ПОГЛЕД КЪМ ПРОТЕИНОВИТЕ КУЛТУРИ В ЕС    
Земеделие Растителните протеини са основен компонент на фуражите за животни, но също така и широко употребени от хората. Европейското производство на протеинови култури обаче не е достатъчно, за да задоволи търсенето.
 
прочети повече (154 думи)
АСЯ ГОЧЕВА: СЪФИНАНСИРАНЕТО НА ДИРЕКТНИТЕ ПЛАЩАНИЯ Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО    
Земеделие Съкращение във финансовите пакети за България е изключително лош сценарий, тъй като ще доведе до до изключителни затруднения към и без това недофинансирания земеделски сектор у нас. Това каза и.д. изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ася Гочева пред bloombergtv.bg.
 
прочети повече (195 думи)
НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА "ЕВРОПЕЙСКА НАГРАДА ЗА МЛАДИ ФЕРМЕРИ"    
Земеделие Евродепутатът Владимир Уручев, Асоциацията на земеделските производители в България с подкрепата на  МЗХГ и НССЗ обявяват за пети пореден път Национален конкурс за млад фермер. Победителят ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.
 
прочети повече (271 думи)
ДФЗ ПУБЛИКУВА ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРАВИЛНО ОТЧИТАНЕ НА ОДОБРЕНИТЕ ПРОЕКТИ И ПОДАВАНЕТО НА ЗАЯВКИ ЗА ПЛАЩАНЕ    
ЗемеделиеДФЗ изготви препоръки за правилното отчитане на одобрените проекти по ПРСР 2014-2020, както и подаването на заявки за плащане. Информацията е публикувана на сайта на институцията. Целта на препоръките е кандидатите да получат обобщена информация, която ще им бъде от полза за правилното отчитане на одобрените проекти. Препоръките съдържат още и информация за ангажиментите, които бенефициентите поемат с подписване на договора с ДФЗ до изтичане периода на мониторинг.
 
прочети повече (84 думи)
28 БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ ОБСЪЖДАТ СПЕШНО НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИВАТА    
Земеделие 28 браншови организации от селскостопанския сектор се събраха вчера да обсъждат новия Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.
 
прочети повече (250 думи)
ЦВЕТНА ПРОЛЕТ 2018 ПОКАЗВА ИДЕИ ЗА УКРАСА НА ДОМА И ГРАДИНАТА    
Земеделие Оригинални решения за украса на дома и градината ще демонстрира  специализираната изложба „Цветна пролет 2018“, която ще се проведе от 21 до 25 март в Международен панаир Пловдив. Акцент в предстоящото издание са арт и хоби продуктите, позволяващи на всеки да развие своя уникален стил.
 
прочети повече (302 думи)
ОТ 20 МАРТ СЕ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕ НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ    
ЗемеделиеУС на ДФЗ-РА утвърди ресурс от 1,5 млн. лева по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Срокът за кандидатстване е от 20 март 2018 г.до изчерпване на ресурса по схемата и не по-късно от 31 август 2018 година.
 
прочети повече (115 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди