изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Albena - Oasis for holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2017-04-23 @ 20:47 EEST
СРЕБРО ЗА АГРАРНАТА ГИМНАЗИЯ НА СЪСТЕЗАНИЕТО "МЛАД ФЕРМЕР"    
ЗемеделиеПрофесионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич спечели сребърните медали, купа и плакет за заетото второ място на националното състезание „Млад фермер“ – Регионален етап за Северна България, в Луковит. Иван Сидеров Иванов от 12 б клас, професия „Фермер“; специалност „Земеделец“, се състезава в направление майсторско управление на
 
прочети повече (135 думи) Коментар
Коментари (0)
ПЧЕЛАРИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОПАСНИ ПРЕПАРАТИ    
ЗемеделиеПчелари от дружество „Пчела“ в Добрич излязоха на протест пред областната администрация, за да подкрепят колегите си от страната. Те изразяват несъгласието си с разрешената със заповед от 27 на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев ограничена и контролирана употреба на три препарата от класа на неоникотиноидите.
 
прочети повече (314 думи) Коментар
Коментари (0)
ОКОЛО 30% Е МОРЪТ ПРИ ПЧЕЛИТЕ В ОБЛАСТТА    
Земеделие„Зимата не беше особено благоприятна за пчелите с този дълъг „ледников период”, при който те в продължение на 60 дни не можаха да излязат от кошерите”, коментира председателят на Областния пчеларски съюз Стойчо Стойчев.
 
прочети повече (144 думи) Коментар
Коментари (0)
23 ДОГОВОРА ДА СКЛЮЧЕНИ ПО ПОДМЯРКА 6.3 В ОБЛАСТТА.    
ЗемеделиеВ сайта на Държавен фонд Земеделие, в сектор "Публичност по подмерките от ПРСР 2014-2020" са публикувани новите договори по подмярка 6.3." Стартова помощ за развитието на малки стопанства". За област Добрич ще бъдат направени инвестиции в малки стопанства за 674 751 лв.
 
прочети повече (101 думи) Коментар
Коментари (0)
700 МАЛКИ СТОПАНСТВА ПОЛУЧАВАТ СТАРТОВА ПОМОЩ ЗА РАЗВИТИЕ    
ЗемеделиеДФ „Земеделие“ одобри 700 заявления за подпомагане по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия” от ПРСР 2014-2020 г. В областните дирекции на Фонда вече се изготвят и подписват договори с одобрените кандидати. Субсидията по проектите възлиза общо на 20 535 900 лева.
 
прочети повече (178 думи) Коментар
Коментари (0)
КАЧЕСТВЕНИ НАТУРАЛНИ ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ ЩЕ ИМА НА ФЕСТИВАЛА НА МЕДА    
Земеделие Фестивал на меда ще се проведе за 12-и път в Добрич, съобщи организаторът на проявата Янко Янков по време на пресконференция.
 
прочети повече (124 думи) Коментар
Коментари (0)
БЕЗПОЧВЕНО ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ ЩЕ ПРАВЯТ КРАЙ БАЛЧИК    
ЗемеделиеРИОСВ разреши изграждането на оранжерия за производство на зеленчуци по хидропонна технология
 
прочети повече (168 думи) Коментар
Коментари (0)
ПРИКЛЮЧИ ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ПРОВЕРКА НА ПРОЕКТИ    
ЗемеделиеДФ „Земеделие” приключи предварителната проверка за съответствие с критериите за оценка на проектите, подадени по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г., в периода на прием 26 октомври – 07 декември 2016 г. , съобщи Областният информационен център в Добрич.
 
прочети повече (254 думи) Коментар
Коментари (0)
ЗАПОЧВА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРИ ЗА ПЧЕЛНИ КОШЕРИ    
ЗемеделиеДържавен фонд „Земеделие“ приключи административните проверки на приетите заявления по Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 година.
 
прочети повече (200 думи) Коментар
Коментари (0)
152 ЗЕМЕДЕЛЦИ ПРОПУСНАЛИ ДА ДЕКЛАРИРАТ 500 000 ЛЕВА СУБСИДИИ    
ЗемеделиеЗемеделските стопани декларират доходите си до 2 май, напомнят от НАП – Добрич. Регистрираните земеделски стопани, които са получили субсидии /финансиране/ през 2016 година, трябва да ги декларират пред НАП Добрич и да заплатят дължимия данък, напомнят от приходната агенция.
 
прочети повече (267 думи) Коментар
Коментари (0)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2017 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0,16 секунди