изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-08-19 @ 18:36 EEST
ФИШМАСТЪРА: ОЧЕРТАВА СЕ СИЛЕН СЕЗОН ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ РИБАРИ    
Лов и риболов
По крайбрежието има много пасажи от сафрид, хамсия, чернокоп, дори лефер. Това коментира риболовецът от Балчик Виктор Лучиянов, известен с прякора си Фишмастър не само у нас, но и по чужди морета и океани. Той ще бъде един от участниците в приготвянето на голямата рибена чорба за фестивала на цацата, който ще се проведе в Кранево от 8 до 10 юни.
 
прочети повече (145 думи)
Невиждано 3-метрово чудовище извадиха от тихо езеро край Враца! (СНИМКИ)    
Лов и риболов
Невиждан звяр лежи край езерото на ресторант „Чайка“ във Враца. Огромен сом се оглежда лакомо наоколо и мъдри план за спасението си. За негово съжаление Дунав е далече и затова е по-вероятно да влезе в менюто на елитния ресторант, отколкото да се върне обратно в реката. Няколко души са помагали на рибарите да успеят да се преборят с невиждания звяр. След като извадили сома на сушата, те го премерили и ахнали от резултата.
 
прочети повече (75 думи)
РИБНИТЕ ЗАПАСИ В ЧЕРНО МОРЕ НАМАЛЯВАТ, АЛАРМИРАТ РИБАРИ ОТ ШАБЛА    
Лов и риболов Рибните запаси в Черно море намаляват. Липсва подходяща инфраструктура за домуване на лодките. Наблюдава се свръх популация на рапан и уловът му с нерегламентирани съдове. За това алармираха рибари от Шабла на срещата с рибарската общност и директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), доц. д-р Галин Николов.
 
прочети повече (286 думи)
ИЗМЪКНАХА 180 САНТИМЕТРОВ СОМ ОТ ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“ С... ТАКСИ    
Лов и риболов Великотърновски таксиметров шофьор изуми всички с безпрецедентен начин за улов на трофеен сом. Мъжът закачил директно на теглича на таксито си едрия екземпляр и така успял да го извлачи от язовира пред погледите на множество същисани въдичари, съобщи „Борба“.
 
прочети повече (152 думи)
ЛОВНО-РИБАРСКОТО ДРУЖЕСТВО "МОРСКИ ОРЕЛ" - БАЛЧИК ОТЧИТА УСПЕШЕН ЛОВЕН СЕЗОН    
Лов и риболовОтстреляни са 44 диви свине, 56 чакала и 16 лисици, както и над 1500 пъдпъдъка, почти 500 гургулици, 300 бекаса и 250 яребици. Ловувани са още фазани, гривяци и водоплаващи птици.
 
прочети повече (130 думи)
ЗАПОВЕД ЗА ЗАБРАНА НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ РИБОЛОВ И КЪДЕ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ РИБОЛОВСТВА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ    
Лов и риболов

ЗАПОВЕД ЗА ЗАБРАНА НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ РИБОЛОВ ПРЕЗ РАЗМНОЖИТЕЛНИЯ ПЕРИОД И КЪДЕ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ РИБОЛОВСТВА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ

В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ПАК СМЕ НАТИКАНИ В ТРЕТА ГЛУХА!!!

 
прочети повече (3 думи)
Среща със земеделските производители и представители на МЗХГ в област Добрич    
Лов и риболовНа 15.02.2018 г. от 10,30 ч. ще се проведе среща със земеделските производители и представители на МЗХГ в област Добрич, във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз и разяснения по указания за прием на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания - кампания 2018г. /Наредба №5/ 2009 г. и Наредба №105 /2006 г./, Общата селскостопанска политика за следващият програмен период след 2020г., измененията в ЗСПЗЗ и ППЗСПЗЗ /договори, договорна дисциплина, споразумения и срокове/, схеми и мерки за подпомагане по програмата за развитие на селските райони.
 
прочети повече (46 думи)
ВОДОПЛАВАЩИТЕ ПТИЦИ НАМАЛЯВАТ    
Лов и риболов Една дузина ловци от сдружение "ЛРД - Добрич" гр. Добрич, гостуваха на своите колеги от сдружение "ЛРД  Шабла" в последните разрешени дни за лов на водоплаващи. Според Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич" и член на УС на НЛРС “СЛРБ“, поне от 30 години добричките ловци традиционно гостуват на своите колеги и приятели в крайморския град, като обикновено ловуват на водните площи край Дуранкулак и Шабла.
 
прочети повече (266 думи)
ЧУДОВИЩА В ДУНАВ – МОРУНИ-УБИЙЦИ    
Лов и риболов Те са способни да убият всяко същество, което им се изпречи на пътя. Запознати разказват, че има екземпляри, които могат да се определят като истински чудовища и посочват като пример, че тежат около 880 килограма. Някои от рибарите са успели да хванат и риби с дължина близо 480 сантиметра.
 
прочети повече (233 думи)
РУСКИ ЛОВЕЦ ОТСТРЕЛЯ 550-КИЛОГРАМОВ ГЛИГАН    
Лов и риболов Високото 2 метра животно е претърпяло генетично изменение, размерите му са ненормални, твърди експерт
 
прочети повече (249 думи)
РИБАРИТЕ ЧАКАТ КВОТИТЕ ЗА КАЛКАН    
Лов и риболовРиболовът по нашето Черноморие в момента е в застой, установи проверка на НДТ. Рибарите в Балчик хващат по малко попчета и карагьоз на мрежи, което е нормално за това време на годината. За въдичарите обаче периодът е сух, тъй като не се лови нищо. Очаква се след 8 януари по Южното Черноморие да излезе цацата.
 
прочети повече (324 думи)
КВОТАТА ЗА УЛОВ НА КАЛКАН ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ Е УВЕЛИЧЕНА    
Лов и риболов Квотата за улов на калкан за България и Румъния е увеличена, а тази за трицоната (цаца) се запазва на нивата от 2017 г. Така за първи път след присъединяването на страната ни към ЕС квотата за улов на калкан ще бъде увеличена през 2018 г.
 
прочети повече (121 думи)
ПРЕДЗИМЕН РИБОЛОВ НА КОСТУР    
Лов и риболов Типичен пример за риба, която не е особено пристрастна нито към топлината или студа, е костурът, който е най-активен през ноември. Ловът на костур преди първия лед, през първите зимни месеци носи богат резултат и е добре познат на всеки риболовец.
 
прочети повече (258 думи)
НА ЛОВ В БОЖУРОВО И ВЛАДИМИРОВО    
Лов и риболовПрез следващите дни до края на годината – на 9 и на 16 декември, ще се проведат две мероприятия, които са традиционни за сдружение "ЛРД - Добрич". Повече информация за тях даде Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич":

 
прочети повече (279 думи)
ПОЛЕЗНИ РАЗГОВОРИ В КАВАЛА    
Лов и риболовНа 25 и 26 ноември група от сдружение "ЛРД - Добрич" гр. Добрич, водена от Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич" и член на УС на НЛРС "СЛРБ", гостува на ловното сдружение "Артемис" в гр. Кавала, Гърция, и по-точно в село Кранохори, което отстои на 20 км от града.
 
прочети повече (78 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди