изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-17 @ 11:23 EEST
Рибар от Балчик се удави край Тузлата    
Лов и риболов Рибар от Балчик стана поредната жертва на морето тази година. Трагедията се разиграла в неделя рано сутринта. Петър и синът му влезли с лодка да вадят мрежите в района на Тузлата. Огромна вълна обърнала плавателния съд. Синът успял да изплува, борейки се с вълните. Баща му обаче се оплел в мрежите и загинал. Информацията бе потвърдена и от началника на Морска администрация – Варна, кап. Валентин Енчев.
 
прочети повече (76 думи)
НА 6 ОКТОМВРИ ЗАПОЧВА ЛОВЪТ НА ДРЕБЕН МЕСТЕН ДИВЕЧ    
Лов и риболов Съгласно Закона за лова и опазване на дивеча ловуването на местен дребен дивеч ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч – след 1 януари и в сряда. Първата дата за провеждане на подобно ловуване е 6.10.2018 г. (събота), като по линия на организирания ловен туризъм, ловът може да се провежда от днес.
 
прочети повече (241 думи)
МК „ПОРТУС КАРИА“ – ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯ!    
Лов и риболовМомчетата от шабленския клуб по подводен риболов „Портус Кариа“ постигнаха най-големия си успех за сезона, като на завършилото в неделя в гр. Приморско 50-о Републиканско първенство по подводен риболов на БФПС се изкачиха на почетната стълбица - трето място!
 
прочети повече (94 думи)
ЗАСЯКОХА 600 М БРАКОНИЕРСКА МРЕЖА НА ДУРАНКУЛАК    
Лов и риболов600 метра бракониерска мрежа е извадена от езерото Дуранкулак от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Добрич, съобщават от ИАРА.
 
прочети повече (45 думи)
БОЛЕСТ Е НАЛЕГНАЛА ТАЗИ ГОДИНА ДЕЛФИНИТЕ И ПОПУЛАЦИЯТА НА ТЯХНАТА ХРАНА – РИБАТА, СЕ Е УВЕЛИЧИЛА    
Лов и риболов
Това твърди Виктор Лучиянов - Fishmaster

 
прочети повече (889 думи)
ФИШМАСТЪРА: ОЧЕРТАВА СЕ СИЛЕН СЕЗОН ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ РИБАРИ    
Лов и риболов
По крайбрежието има много пасажи от сафрид, хамсия, чернокоп, дори лефер. Това коментира риболовецът от Балчик Виктор Лучиянов, известен с прякора си Фишмастър не само у нас, но и по чужди морета и океани. Той ще бъде един от участниците в приготвянето на голямата рибена чорба за фестивала на цацата, който ще се проведе в Кранево от 8 до 10 юни.
 
прочети повече (145 думи)
Невиждано 3-метрово чудовище извадиха от тихо езеро край Враца! (СНИМКИ)    
Лов и риболов
Невиждан звяр лежи край езерото на ресторант „Чайка“ във Враца. Огромен сом се оглежда лакомо наоколо и мъдри план за спасението си. За негово съжаление Дунав е далече и затова е по-вероятно да влезе в менюто на елитния ресторант, отколкото да се върне обратно в реката. Няколко души са помагали на рибарите да успеят да се преборят с невиждания звяр. След като извадили сома на сушата, те го премерили и ахнали от резултата.
 
прочети повече (75 думи)
РИБНИТЕ ЗАПАСИ В ЧЕРНО МОРЕ НАМАЛЯВАТ, АЛАРМИРАТ РИБАРИ ОТ ШАБЛА    
Лов и риболов Рибните запаси в Черно море намаляват. Липсва подходяща инфраструктура за домуване на лодките. Наблюдава се свръх популация на рапан и уловът му с нерегламентирани съдове. За това алармираха рибари от Шабла на срещата с рибарската общност и директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), доц. д-р Галин Николов.
 
прочети повече (286 думи)
ИЗМЪКНАХА 180 САНТИМЕТРОВ СОМ ОТ ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“ С... ТАКСИ    
Лов и риболов Великотърновски таксиметров шофьор изуми всички с безпрецедентен начин за улов на трофеен сом. Мъжът закачил директно на теглича на таксито си едрия екземпляр и така успял да го извлачи от язовира пред погледите на множество същисани въдичари, съобщи „Борба“.
 
прочети повече (152 думи)
ЛОВНО-РИБАРСКОТО ДРУЖЕСТВО "МОРСКИ ОРЕЛ" - БАЛЧИК ОТЧИТА УСПЕШЕН ЛОВЕН СЕЗОН    
Лов и риболовОтстреляни са 44 диви свине, 56 чакала и 16 лисици, както и над 1500 пъдпъдъка, почти 500 гургулици, 300 бекаса и 250 яребици. Ловувани са още фазани, гривяци и водоплаващи птици.
 
прочети повече (130 думи)
ЗАПОВЕД ЗА ЗАБРАНА НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ РИБОЛОВ И КЪДЕ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ РИБОЛОВСТВА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ    
Лов и риболов

ЗАПОВЕД ЗА ЗАБРАНА НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ РИБОЛОВ ПРЕЗ РАЗМНОЖИТЕЛНИЯ ПЕРИОД И КЪДЕ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ РИБОЛОВСТВА ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ

В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ПАК СМЕ НАТИКАНИ В ТРЕТА ГЛУХА!!!

 
прочети повече (3 думи)
Среща със земеделските производители и представители на МЗХГ в област Добрич    
Лов и риболовНа 15.02.2018 г. от 10,30 ч. ще се проведе среща със земеделските производители и представители на МЗХГ в област Добрич, във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз и разяснения по указания за прием на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания - кампания 2018г. /Наредба №5/ 2009 г. и Наредба №105 /2006 г./, Общата селскостопанска политика за следващият програмен период след 2020г., измененията в ЗСПЗЗ и ППЗСПЗЗ /договори, договорна дисциплина, споразумения и срокове/, схеми и мерки за подпомагане по програмата за развитие на селските райони.
 
прочети повече (46 думи)
ВОДОПЛАВАЩИТЕ ПТИЦИ НАМАЛЯВАТ    
Лов и риболов Една дузина ловци от сдружение "ЛРД - Добрич" гр. Добрич, гостуваха на своите колеги от сдружение "ЛРД  Шабла" в последните разрешени дни за лов на водоплаващи. Според Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич" и член на УС на НЛРС “СЛРБ“, поне от 30 години добричките ловци традиционно гостуват на своите колеги и приятели в крайморския град, като обикновено ловуват на водните площи край Дуранкулак и Шабла.
 
прочети повече (266 думи)
ЧУДОВИЩА В ДУНАВ – МОРУНИ-УБИЙЦИ    
Лов и риболов Те са способни да убият всяко същество, което им се изпречи на пътя. Запознати разказват, че има екземпляри, които могат да се определят като истински чудовища и посочват като пример, че тежат около 880 килограма. Някои от рибарите са успели да хванат и риби с дължина близо 480 сантиметра.
 
прочети повече (233 думи)
РУСКИ ЛОВЕЦ ОТСТРЕЛЯ 550-КИЛОГРАМОВ ГЛИГАН    
Лов и риболов Високото 2 метра животно е претърпяло генетично изменение, размерите му са ненормални, твърди експерт
 
прочети повече (249 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди